Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-05@18:07:36 GMT

هوش مصنوعی به کمک تشخیص بیماری آب‌سیاه آمد

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۳۲۴۹۵

هوش مصنوعی به کمک تشخیص بیماری آب‌سیاه آمد

هوش مصنوعی می‌تواند نشانه‌های بیماری آب‌سیاه را 18 ماه زودتر از روش‌های فعلی شناسایی کند.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، هوش مصنوعی تحولات زیادی را در حوزه تشخیص بیماری‌ها ایجاد کرده است. سیستم‌های هوش مصنوعی می‌توانند علائم سنگ کلیه، مشکلات قلبی عروقی و سرطان‌های مختلف را بسیار زودتر از انسان‌ها شناسایی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال دانشمندان بریتانیایی موفق شدند با استفاده از توانایی‌های هوش مصنوعی راهی برای تشخیص زودهنگام بیماری آب‌سیاه پیدا کنند.

سیستم هوش مصنوعی جدید می‌تواند 18 ماه زودتر از روش‌های فعلی، آب‌سیاه را در بیمار تشخیص دهد. آب‌سیاه یکی از دلایل اصلی در نابینایی بدون‌بازگشت در جهان به شمار می‌رود و به دلیل از بین رفتن سلول‌های شبکیه بروز می‌کند. بیش از 60 میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا هستند. متخصصان برای تشخیص این بیماری از روش‌های مختلفی از جمله تست بینایی، سنجش فشار قرنیه و چشم استفاده می‌کنند با این حال پزشکان امیدوارند که روشی برای شناسایی مرگ سلولی پیدا کنند تا تصویر واضح‌تری از این بیماری به دست آید.

یکی از روش‌های تشخیص بیماری آب‌سیاه تکنیک «تشخیص سلول‌های آپوپتوز شبکیه‌ای» نام دارد. آپوتوز گونه‌ای از مرگ سلولی یا زوال سلولی است که طی فرایند مرگ برنامه‌ریزی‌شده سلول اتفاق می‌افتد. این پدیده در جانداران پرسلولی به وقوع می‌پیوندد. در روش تشخیص سلول‌های آپوپتوز شبکیه‌ای رنگ فلورسنت به گردش خون تزریق می‌شود تا به چشم راه پیدا کند، این رنگ به سلول‌های شبکیه متصل شده و سلول‌های که در حال مرگ قرار دارند را مشخص می‌کند. سلول‌های در حال مردن در تست‌های بینایی شبیه به نقاط سفید درخشان هستند. محققان دانشگاه دورهام برای تشخیص این نقاط سفید درخشان از هوش مصنوعی استفاده کردند تا خطای انسانی به صفر برسد.

انتهای پیام/4021/

منبع: آنا

کلیدواژه: هوش مصنوعی نابینایی چشم آب سیاه عنبیه شبکیه کوری بیماری آب سیاه هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۲۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!

ایتنا - محققان توانستند با استفاده از هوش مصنوعی ارتباط بین میکروبیوم روده و بیماری آلزایمر را مورد تحقیق و بررسی قرار دهند و به نتایج قابل توجهی برسند.
این تحقیق جدید می‌تواند گامی مهم در شناخت بهتر این بیماری شایع و یافتن راه‌های درمانی جدید برای آن باشد.

دکتر فیشیونگ چنگ، از محققان مرکز ژنوم کلینیک کلیولند و نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید: بیماری آلزایمر یک چالش بزرگ در پزشکی است، زیرا درمان موثری برای آن وجود ندارد. با این حال، محور ارتباطی مغز و روده پتانسیل بالایی برای درمان اختلالات مغزی از خود نشان داده است.

در این تحقیق که در مجله سل ریپورتز منتشر شده، محققان ابتدا ویژگی‌های بیش از یک میلیون جفت بالقوه متابولیت و گیرنده را با استفاده از هوش مصنوعی ارزیابی کردند تا ببینند کدام یک از آنها می‌توانند به یکدیگر متصل شوند.

دکتر چنگ توضیح می‌دهد: متابولیت‌های روده کلید بسیاری از فرآیندهای فیزیولوژیک بدن هستند. اما مشکل این است که ما ده‌ها هزار گیرنده و هزاران متابولیت در بدن داریم. تشخیص اینکه کدام متابولیت به کدام گیرنده متصل می‌شود، بسیار دشوار است. از این رو، از هوش مصنوعی برای پیش‌بینی این اتصالات استفاده کردیم.

پس از شناسایی متابولیت‌های متصل به گیرنده‌های خاص، محققان توانستند مسیرهای بیولوژیکی را که این متابولیت‌ها می‌توانند تحت تاثیر قرار دهند و همچنین اهداف برخی گیرنده‌ها را شناسایی کنند.

یکی از یافته‌های جالب این بود که دو متابولیت به نام‌های آگماتین و فنیل‌آمین که توسط باکتری‌های روده تولید می‌شوند، می‌توانند سطوح پروتئین تاو را که با بیماری آلزایمر مرتبط است، در نورون‌ها کاهش دهند.

دکتر استیو گاندرون، متخصص ایمونولوژی در توضیح این یافته می‌گوید: روده مانند یک بازار شلوغ است که در آن انواع مواد شیمیایی مبادله می‌شوند. این مواد می‌توانند از جریان خون استفاده و به مغز راه پیدا کنند. اگر این مواد نامناسب باشند، مانند مواد التهابی، احتمال زوال مغز و ابتلا به آلزایمر وجود خواهد داشت.

محققان در ادامه آزمایشات بر روی سلول‌های بنیادی بیماران آلزایمری، مشاهده کردند که این دو متابولیت می‌توانند سطوح تاو را در نورون‌ها کاهش دهند. این یافته امیدوارکننده است، زیرا تجمع پروتئین تاو با ایجاد بیماری آلزایمر مرتبط است.

دکتر چنگ در این باره می‌گوید: یافته‌های ما نشان می‌دهد که بهبود سلامت روده ممکن است بر سطوح تاو در مغز تاثیرگذار باشد و از بیماری آلزایمر پیشگیری یا حتی آن را درمان کند. البته برای بررسی بیشتر این فرضیه به تحقیقات گسترده‌تری در آینده نیاز است.

این تحقیق در حالی انجام شده که ۹۹ درصد آزمایشات بالینی در زمینه مداخلات دارویی برای آلزایمر تاکنون موفقیت‌آمیز نبوده است. کارشناسان امیدوارند یافته‌های این مطالعه، هدف درمانی جدیدی را در زمینه آلزایمر ارائه دهد.

دیگر خبرها

  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • مایکروسافت استفاده از هوش مصنوعی برای پلیس آمریکا را ممنوع کرد
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد